Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Міцний чай

 

Китайський міцний чай є унікальним продуктом, який поєднує в собі майстерність чайної церемонії та багатство природи. Він має цілющі властивості, унікальний смак, приємний аромат і можливість доторкнутися до культури Східного світу не виходячи з дому. Рекомендується пити міцні чаї регулярно та вибирати лише натуральні й оригінальні напої від перевірених виробників. 

 

Особливості міцного чаю з Китаю


Кофеїн, що міститься в чаї, стимулює центральну нервову систему. Саме він є основною причиною, чому багато людей звертаються до одного з видів цих напоїв. Він діє наче масло для двигуна нашого організму, коли ми прокидаємося вранці та все ще відчуваємо сонливість і відсутність енергії. Серед популярних напоїв східної культури варто виокремити: 


 Зелений чай. Неферментована продукція, яка має високий вміст поліфенолів чаю, кофеїну. Після його вживання він може дати людям відчуття охолодження, втамувати спрагу та стимулювати рідини в організмі. Серед зелених чаїв окремої уваги заслуговують: Білочунь, Хуаншань Маофен і Сіньян Маоцзянь міцніші, ніж чай Лунцзін. Чайне листя, яке є найбільш міцним серед зелених чаїв, це Lu'an Guapian і Taiping Houkui, оскільки ці два зелені чаї виготовляються з більших стебел і листя. 
 М'ятний чай. Він має охолоджуючі властивості, а його унікальний аромат і сік може стимулювати почуття, освіжати розум і надати певну дію на полегшення застуди та болю в горлі. Якщо ви хочете отримати освіжаючий чай, рекомендується додати трішки зеленого. 
 Фу Хунань Аньхуа. Один із кращих сортів. Його секрет всередині листя. Відламавши шматочок, можна побачити незвичайну картину: все листя покрите золотими крапинками. Він розкривається з темних фруктів і прянощів, додаючи легких нот деревини та карамелі. Завдяки тому, що у складі є Eurotium cristatum, напій має антибактеріальну, противірусну, антирадикальну та протизапальну дії.
 Чай Пуер. Класика китайської культури. Терпке відчуття чаю пояснюється компонентом «чайний танін». Чай Пуер виготовляється з чайного ціаніну крупнолистових видів. Терпкість може підвищити міцність Пуер і задовольнити любителів чаю, що бадьорить. Колір напою буде глибшим, а смак сильнішим і довшим. 


Якщо вам подобаються сильні, складні смаки чаю, то рекомендуємо використовувати більше чайного листя та заварювати протягом короткого часу. Насиченість також можна регулювати за кількістю заварок. Одна заварка може зробити його трохи легшою, а кількість наступних поступово збільшувати, щоб підсилити смак і шаруватість чаю.

 

Цікаві факти


Гіркота – оригінальний смак чаю. Найперший дикий чай був настільки гірким, що його було важко пити. Знадобилось сотні років, щоб отримати та культивувати звичний нам напій.


Найкраще не пити чай протягом 2 годин перед сном. Адже вживання чаю збуджує розум, впливає на сон і навіть викликає безсоння. Деякі вважають, що у цей час просипається енергія життя в організмі людини.


Пориньте у світ чайної насолоди


Якщо ви шукаєте унікальні відчуття чайних насолод, то міцний китайський чай те, що треба. Заварювати цей продукт необхідно правильно. Так, потрібно використовувати окріп 95 °C з теплоємним посудом. Це може бути ісинський чайник з пористої глини або керамічна гайвань. Чай можна заварювати більше 15 або 20 разів. Причина, чому він стійкий до заварювання, полягає в речовинах, що містяться в ньому. Подорож у світ китайської культури не завадить нікому, хто цінує вишуканість і смак.

 

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність. Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу, безпечної та оптимальної роботи сайту. Детальніше на сторінці Політика конфіденційності.

,