Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Чай Улун молочний (Най Сян Цзінь Сюань)

Фільтр
Сорт чаю
Добавки
Розмір
Фасовка
Упаковка
Сортування:
за популярністю
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожчі за назвою
Відображення:

Технологія виготовлення
Особливостi смаку та аромату
Цікаві факти
Корисні властивості
Тонкощі заварювання

 

 

Улун – це один із основних видів китайського чаю. Цікаво, що назва перекладається як вогняна квітка. Він має широкий різновид. Один із найпопулярніших сортів Улуна у світі є молочний (Oolong Nai Xiang Jin Xuan, Milk oolong). Його полюбляють за особливий смак, приємний аромат і унікальний склад. Най Сян Цзінь Сюань, якому вже понад 500 років, і до сьогодні продовжує підкорювати вподобання любителів гарячих напоїв і чайної церемонії. Його згадують в китайській культурі, літературі, піснях та легендах.

 

Технологія виготовлення

 

Улун – ціла група чайної продукції, яка відрізняється з-поміж інших популярних видів ступенем ферментації та технологічним процесом. В провінції Фуцзянь та регіонах Тайваню є чайні плантації улуну, де їх вирощують на висоті 1200 м над рівнем моря.

Молочний сорт є слабо-ферментованим зеленим чаєм з інгредієнтами натуральних ароматизаторів. Також характерною його ознакою є напівсферична скрутка. Його вирощують на території Китаю в провінції Фуцзянь, а також на острові Тайвань, у господарстві Сон По. Основні плантації знаходяться в горах Юйшань на висоті до пів тисячі кілометрів. Врожай відбувається чотири рази на рік. З рослини збирають лише 1-3 верхніх листочки.

 

Основні стадії обробки чаю:
•    висушування на циновках;
•    обробка;
•    зав’ялювання;
•    обробка в спеціальних барабанах для надання напівсферичної форми;
•    кінцева сушка;
•    додавання екстрактів, масла й ароматизаторів.
Після всіх етапів чай повинен відпочити, де потім його відправляють в сортувальний цех для фасування.

 

Особливостi смаку та аромату


Якість, смак та користь залежить від двох факторів: сировини та походження ароматизаторів. Виробники створюють унікальний продукт за допомогою натуральних компонентів без додавання консервантів та хімічних домішок. Через це молочний улун має неперевершений та унікальний смак. 

У процесі дегустації можна відзначити характерні якості цього виду продукту:
1.    Колір настою: від світло-зеленого до золотисто-жовтого
2.    Аромат: нотки пряженого молока з гірськими травами.
3.    Смак: молочний з легкою солодкістю.
4.    Післясмак: ніжний, вершковий.

Всі вищезазначені ознаки влучно описують продукцію. Для того щоб отримати молочний присмак, китайці стали ароматизувати чай екстрактами з цукрової тростини і кокосової олії. Продукт – натуральний та екологічний.

 

 

 

Цікаві факти

 

  • Китайці під час чаювання використовують метод “гун фу ча”, що означає – найвищий ступінь чайної майстерності. Це допомагає знайти їм гармонію з самим собою, заспокоїтися від буденних проблем і сповна насолодитись напоєм.
  • Назва wu-long перекладається як темний дракон. Є версія, що мандрівник на ім’я Sulong використав усі свої навички та знання попередніх поколінь, щоб створити унікальний чай с молочними нотками.
  • Мешканці Китаю вірять, що цей чай їм подарував бог Дзюродзин, який є символом довголіття та мудрості. Його п'ють лише в особливих випадках або вручають як подарунок.


 

 

Корисні властивості

 

Молочний улун дуже корисний для організму людини, оскільки має поживні та корисні мікроелементи у своєму складі. Якщо регулярно додавати до свого раціону цей напій, можна покращити стан психологічної та нервової систем. Окрім цього, Най Сянь Сюань нормалізує тиск та є відмінним антидепресантом. Він сприяє виведенню холестерину з крові, нормалізації роботи травної системи та зниженню маси тіла. 

У вас був важкий день? Настій молочного улуну зніме втому, напругу в м’язах та допоможе ментально відпочити. Його можна пити чоловікам і жінкам. Рекомендовано вживати не більше 600 мл гарячого напою на день.

 

 

Тонкощі заварювання


Пити молочний улун необхідно зранку до прийому їжі. На приготування знадобиться 2-5 хвилин вільного часу. Перед заварюванням чаю необхідно окропити чайник. Температура води повинна бути – 85 °C для темного та 70 °C – для світлого улунів. Слід покласти на дно чайника 3-5 грамів чаю та тримати настій до 2 хвилин. Якщо перетримати, може з'явитися неприємна гіркота.
 

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність. Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу, безпечної та оптимальної роботи сайту. Детальніше на сторінці Політика конфіденційності.

,