Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Чай Улун Да Хун Пао (Великий червоний халат)

Фільтр
Сорт чаю
Форма
Добавки
Вік чаю
Розмір
Фасовка
Упаковка
Властивості
Сортування:
за популярністю
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожчі за назвою
Відображення:

Як виготовляють різновид чаю сорту Улун?
Особливості чаю Улун Да Хун Пао
Цікаві факти
Корисні властивості
Правила заварювання


Улун Да Хун Пао, Великий червоний халат, Яньча або Дахунпао – усі ці назви говорять про один і той самий продукт. Він походить з китайської провінції Фуцзянь. Для того щоб зібрати листочки для готового продукту, рослину вирощують високо в горах, та для неї потрібні особливі умови. Вважається, що саме “Великий червоний халат” має тонізуючі властивості та водночас заспокоює нервову систему. 

 


Як виготовляють різновид чаю сорту Улун?


Вважається, що це дикий сорт, природним чином пристосований до скелястих гір Уї, а не культивований вид, створений фермерами. Для цього сорту виробник використовує велике листя, яке обробляється по традиційній спеціальній технології. Основні кроки виготовлення Дахунпао:

 

  1. Збір – це найголовніший крок, оскільки це відбувається раз на рік у травні або у червні. З кожної рослини збирають одну бруньку та 2 листки.
  2. В'ялення – етап, коли листя залишають під сонцем, щоб вода випарувалася.
  3. Охолодження – складається з розміщення листя на бамбуковій поверхні. 
  4. Після висихання листя струшують у бамбуковому ситі. Цей крок важливий, оскільки він забезпечує аромат і злегка терпкий смак.
  5. Обсмаження, скручування та просушування.

Запам'ятайте, улунги ніколи не виробляють за допомогою подрібнення листків і перетирання в пил.

 

 

Особливості чаю Улун Да Хун Пао

 

Улуни розділяють на сильноферментовані (темного кольору) та слабоферментовані (зелені та білі). Яньча належить до першого типу. Листя готового ферментованого продукту завжди має коричневий або чорний на вигляд колір, але після заварювання напій стає бурштинового відтінку. Присутній ніжний димчастий аромат з легкими нотками чорного шоколаду, карамелі та фруктів. Смак може здаватися злегка горіховим. Пам’ятайте, що цей чай раніше пили тільки високопоставлені особи й імператори. 

 

 

Цікаві факти

 

Виникнення китайського чаю з терпким посмаком оповито легендами. Одна з них розповідає про хвору матір імператора, яка вилікувалася завдяки улуну. Понад сотня лікарів не могли вилікувати її, і один вчений показав свою банку з інгредієнтом для заварювання (улун). Після того як мати імператора випила напій, їй стало легше, і її стан здоров'я поступово покращився.
Відтоді правитель без вагань назвав цю рослину ексклюзивною. Він наказав своїм слугам відвідувати один і той же чайний сад щороку в червоних мантіях. Традицією стало знімання червоних мантій і їхнє розвішування на рослинах.
 



Корисні властивості

 

Вміст полісахаридів чаю Да Хун Пао у три рази перевищує аналогічний показник у листі чорного чаю та в 1,7 разів – у листі зеленого чаю. Унікальна амінокислота теанін покращує кровообіг мозку та пам'ять, знижує артеріальний тиск. Вміст вітаміну С у цьому чаї є вищим, ніж у лимонів, цитрусових та інших відповідних фруктів.

Цей вид улунів здійснює неймовірний вплив на організм. Всього кілька ковтків чудодійного напою покращують розумову діяльність, концентрують увагу та знімають нервове напруження. Якщо регулярно вживати напій, це призведе до втрати ваги та зробить вас стрункими. Такий вплив обумовлений наявністю у складі антиоксидантів, які позитивно впливають на кишківник. До всіх переваг належить користь для серцевих судин та м'язів. Регулярні традиції чаювання від китайських імператорів, передані в спадщину багатьох народів, сприятимуть запобіганню коронарній хворобі та довголіттю.

Сорт чаю Да Хун Пао знімає втому, тонізує, освіжає, проявляє жарознижуючу та протизапальну дію. Запобігає раковим захворюванням і появі злоякісних утворень, підвищує імунітет. Має багато корисних мікроелементів для підтримки організму, особливо у період міжсезоння.

 

Правила заварювання

 

  • підготуйте чистий посуд, бажано чайник Тіпод;
  • додайте в заварник декілька чайних ложок інгредієнта;
  • гарячу воду (зачекайте після кип'ятіння 5 хвилин) залийте до посудини;
  • через 5 секунд натисніть кнопку на кришці ізіпоту та вилийте воду до раковини;
  • ще раз залийте, через 25 секунд можна натискати кнопку та виливати готовий напій у скляну ємність.

 

Потрібно за кожним злиттям порції збільшувати кількість секунд заварювання. Таким чином слід здійснити процедуру стільки разів, скільки є бажання.

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність. Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу, безпечної та оптимальної роботи сайту. Детальніше на сторінці Політика конфіденційності.

,