Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Чай з пелюстками квітів

Фільтр
Сорт чаю
Форма
Добавки
Вік чаю
Розмір
Фасовка
Упаковка
Сортування:
за популярністю
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожчі за назвою
Відображення:

Як виготовляється чай з квітами
Види чаю з пелюстками квітів
Цікаві факти
Фізико-хімічний склад
Корисні властивості для організму
Особливості заварювання


Чай з квітковими пелюстками має тонкий і делікатний смак, пронизаний багатьма відтінками найрізноманітніших ароматів. Частинки лаванди, троянди, жасмину, магнолії, хризантеми чарівно відтіняють присмак класичного чорного чаю, доповнюють смак зеленого та червоного терпкого напою та насичують смак фруктових чаїв. Регулярне вживання чудового напою наповнює сонячною життєвою енергією на весь день.

 


Як виготовляється чай з квітами


Для виготовлення квіткового чорного, зеленого або червоного чаю використовується виключно добірне чайне листя, до якого додаються сушені квіткові пелюстки. Така продукція може бути як в розсипнму форматі, так і у вигляді пресованих млинців, цеглин, точ, а також порційних міні точ, в'язаних кульок Перлина дракона (Око дракона) та фігурної Пагоди.

 

До чайного листя можуть додаватись як окремі пелюстки, так і цілі бутони. Таку продукцію рекомендується заварювати в скляному посуді, щоб споглядати всю красу набухання та розгортання кольорової заварки. Яскраві квіти додають особливого зовнішнього вигляду, смаку та аромату.

 

Види чаю з пелюстками квітів


Окрім яскравого смаку та приємного аромату, в бутонах та пелюстках квітів вміщується велика кількість корисних речовин. Якщо порівнювати з листям, стеблом трав’янистих рослин, у складі квітів більше ефірних олій (тому тут не використовуються додаткові ароматизатори) та відсутні кофеїни та таніни.
Такі напої використовують дуже давно як цілющі настої та засоби для покращення зовнішнього вигляду. У Китаї досить популярні наступні смаки:

 

  • з бутонами троянд;
  • з жасмином;
  • з квітами білої та жовтої хризантем;
  • з лілією;
  • з лотосом;
  • з півонією;
  • з лавандою;
  • з квітами персиків.

Європейські користувачі віддають перевагу ромашці, звіробою, календули та деревію.

 

 

Цікаві факти

 

За популярністю чай з квітковими пелюстками поступається хіба що воді. Історія його виникнення супроводжується багатьма легендами. 
Абсолютно випадково відкрив напій китайський імператор Шень Нун у III тисячолітті до нашої ери. Чайне листя випадково потрапило до його чашки з окропом. Отриманий смак настільки вразив імператора, що він видав указ про створення плантацій.
Згідно з іншою легендою, чай відкрили пастухи. Ще з давніх часів вони звернули увагу на тварин, які, скуштувавши листя з чайних кущів, ставали більш бадьорими. Після цього вони відварили це листя та спробували. Результат приємно їх вразив: напій мав чудовий смак та корисні властивості.
Сьогодні до чаю використовуються різні добавки: імбир, кориця, ягоди та шматочки фруктів, бодян, кардамон, лимон, трави. Однак найпопулярнішими є пелюстки квітів. 
 


Фізико-хімічний склад

 

Такий напій має низку переваг у порівнянні з відварами, приготовленими з інших частин рослини (листя, стебла чи коріння), насичуючи організм людини всіма необхідними елементами:

  • алкалоїдами;
  • вітамінами;
  • ефірними оліями;
  • пігментами;
  • дубильними речовинами;
  • амінокислотами.

 

Троянда містить цілий комплекс вітамінів E, C, K, D. Сучасні фармакологічні дослідження вважають, що лілії багаті поживними речовинами, такими як кальцій, фосфор, залізо, вітамін В1, вітамін В2, вітамін С, каротин, а також містять різні алкалоїди, такі як колхіцин. Лотосовий чай містить пилок, вітаміни, 17 видів амінокислот, аскорбінову кислоту, а також різні мікроелементи, такі як кальцій, цинк і залізо, необхідні організму людини. Хризантеми багаті різноманітними поживними речовинами - у 100г квітів:

  • 256 мг магнію,
  • 234 мг кальцію,
  • 132 мг калію,
  • 88 мг фосфору,
  • 78 мг заліза,
  • 20,5 мг натрію,
  • 9,2 мг ніацину,
  • 3,47 мг марганцю,
  • 2,42 мг цинку,
  • 1,61 мг вітаміну Е,
  • 1 мг вітаміну С,
  • 0,77 мг міді,
  • 0,51 мг рибофлавіну,
  • 0,09 мг тіаміну,
  • 19,2 мкг ретинолу,
  • 11,08 мікрограмів селену,
  • 8,5 мкг каротину.
 


Корисні властивості для організму


Квітковий чай відомий як напій, що має розслаблювальні властивості, антистресовий вплив і надає нервовій системі легкий седативний ефект. Цей ніжний відвар характеризується цілющими властивостями, позитивно впливає на роботу серця, кровоносних судин, стимулює імунну систему й обмін речовин в організмі.

 

Дієтологи вважають, що регулярне вживання квіткового чаю регулює нерви, стимулює обмін речовин і підвищує імунітет. Деякі квіти можуть ефективно освітлювати плями на обличчі, зменшувати тьмяний колір обличчя і сповільнювати старіння шкіри. При регулярному вживані квітковий чай має хорошу омолоджуючу та антивікову дію.

 


Особливості заварювання


Заварювати китайський чай з пелюстками квітів рекомендовано в скляному посуді. Так ви можете отримати естетичне задоволення від процесу розкриття квітки. Чайник треба обдати окропом, далі залити гарячою водою (80-90 градусів), помістити туди бутон і закрити кришку. За 3-4 хвилини чай “розквітне” та можна починати чаювання. Після цього квітку можна заварювати до 4 разів, збільшуючи час кожної заварки на 3 хвилини. Вважається, що повторне заварювання надає напою благородного смаку й аромату.


Як зберігати продукт? Засушені пелюстки дуже примхливі у зберіганні, тому вимагають сухого, темного та прохолодного місця, без наявності шкідників та сильних запахів поряд.

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність. Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу, безпечної та оптимальної роботи сайту. Детальніше на сторінці Політика конфіденційності.

,