Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Зелений чай Цейлонський

Особливості вирощування та виробництва
Види та відмінності
Цікаві факти
Цілющі властивості корисного напою
Основні правила заварювання

 


Зелений чай, що вирощується на Шрі-Ланці (раніше – острів Цейлон) вже понад 200 років, відомий на весь світ своїм м’яким, вишуканим смаком з легким трав’янистим присмаком, квітковим ароматом і цілющими властивостями. Він дарує відчуття легкості та бадьорості вже після однієї чашки. Однак потребує правильного приготування.

 


Особливості вирощування та виробництва


Високогірні плантації постачають елітні сорти чаю, бо мають багатший смак і благородніший букет відтінків. Рівнинний сорт більш міцний і темний та й коштує дешевше. На характеристики майбутнього напою впливають не лише кліматичні умови регіону, його ґрунти та кількість сонячних днів, але й технологічні особливості виробництва. Воно складається з таких етапів:


•    збирання листя (переважно жінками);
•    в'ялення протягом 10 годин;
•    скручування механічним способом;
•    сушіння парою або гарячим повітрям;
•    сортування та пакування. А далі листя відправляється до споживача.

 


Види та відмінності


Оскільки сьогодні попит на цейлонські сорти високий, шанувальникам цього напою буде цікаво дізнатися про види зеленого чаю зі Шрі-Ланки. А це крупно-, середньо- та дрібнолистовий сорти, які можна також придбати і в інтернет магазині Клуб Пуер.


Крупнолистовий, виготовлений з цілих молодих листочків або бруньок, що не розпустилися, є найдорожчим сортом. Він дуже ароматний, має м'який і яскравий смак, що розкривається при правильному заварюванні. Середньолистовий заварюється швидше, але дає слабший аромат. Дрібнолистовий являє собою подрібненні чайні листочки, які дарують напою терпкість і яскравість кольору. Часто дрібний зелений лист міксується з чорним чаєм, щоб отримати настій більш темного кольору.


Окрім листової байхової продукції, можна придбати пакетований зелений цейлонський чай, який зручно заварювати на роботі чи в поїздках.

 

 

Цікаві факти

 

•    перша згадка про використання чаю відноситься до IV століття нашої ери;
•    рослина містить весь комплекс вітамінів, головним з яких є вітамін P;
•    чайний теїн, впливає на організм набагато м'якше, ніж кавовий кофеїн;
•    у зеленому чаї міститься на 50 % більше вітаміну C, ніж у чорному;
•    у Британії заведено наливати у чашку спочатку молоко, а потім чай;
•    щодня у всьому світі випивається близько 3 мільярдів чашок чаю.
 



Цілющі властивості корисного напою


Про цей дивовижний напій можна розповідати днями та тижнями, про нього існує багато досліджень і наукових праць. Зокрема, завдяки особливим властивостям. Зелений чай зі Шрі-Ланки має безліч переваг. Так, він:


•    тонізує та омолоджує;
•    виводить токсини та продукти розкладу;
•    сприяє нормалізації ваги;
•    зміцнює зубну емаль, протидіє карієсу тощо.


Вибирати сорт та смак потрібно за своїми вподобаннями. Але при гіпертонії, проблемах з ШКТ, нервових виснаженнях, підвищеній збудливості та депресивних станах від напою краще відмовитися.

 


Основні правила заварювання


Для отримання напою з найкращим смаком потрібно правильно заварювати зелений чай. Для цього краще використовувати сухий лист і воду, яка була доведена до кипіння, але потім досягла 92-98 градусів. Перед заварюванням скляний чи керамічний посуд потрібно зігріти.


Краще дотримуватись тих пропорцій, які рекомендовані виробником, хоча ідеальна формула для чаю – 2 чайні ложки на 400 мл води. Для насиченого смаку й аромату достатньо заварювати листя не більше 5 хвилин. Від цукру чи меду краще відмовитися. І варто взяти найкрасивішу чашку з порцеляни, глини чи скла. Смачного вам!

Немає товарів

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність. Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу, безпечної та оптимальної роботи сайту. Детальніше на сторінці Політика конфіденційності.

,