Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: провінція Юньнань, Китай |
🍂 Шу Пуер Chén nián pǔ'ěr fāng zhuān - міцний і витриманий китайський чорний чай, який неодмінно сподобається любителям класичних пуерів. Зроблений він із сировини, зібраної в 2003 році (Чень Нянь - витриманий багаторічний) дбайливими руками мешканців південної китайської провінції Юньнань високо в горах. Саме там ростуть найбільші та найстаріші чайні дерева, вік яких налічує понад 300 років. Сприятливий клімат і палюче сонце відіграють значну роль у накопиченні в чайному листі корисних вітамінів, мінералів та унікального набору амінокислот. В руках дбайливих технологів-чаєводів виходить неповторний за кольором, ароматом та смаковими якостями напій. Цей Шу відноситься до постферментованих пуерів, які пройшли процес ферментації та дозрівання на 100%. Для виробництва чаю відбирали якісний м’ясистий лист та велику кількість бруньок. Після завершення окислення та фінальної сушки чайне листя було спресовано у вигляді невеликих порційних квадратиків (Фан Чжуань - квадратна цеглина), кожен з яких упакований в індивідуальну фольговану обгортку. Такий чай дуже зручно заварювати - один кубик розрахований на одну порцію для заварювання. Його можна брати з собою в подорож, на роботу, у відрядження. Всього кілька хвилин і трошки окропу - неймовірно смачний чай готовий!
🌬️ Шу Пуер має багатий смаковий та ароматичний букет. Колір приготованого настою темно-коричневий, з помаранчевим відтінком. Сухий лист пахне горіхом, випічкою і чорним шоколадом. У завареному вигляді смак чаю розкривається поступово, віддаючи м’які та благородні нотки сухого дерева, темного шоколаду, прянощів, лісового горіху та різних сухофруктів.
❤️ Корисні властивості китайського чаю Шу Пуер:
- покращує процес травлення, допомагає при отруєннях. Також є допоміжним засобом при лікуванні колітів та гастритів;
- поліпшує пам'ять, корисний для тих, хто розумово працює;
- при регулярному вживанні нормалізується вага, прискорюється обмін речовин;
- очищує лімфу, регулює рівень цукру в крові. Підходить для вживання діабетикам;
- підтримує імунну функцію організму;
- заряджає хвилею бадьорості та енергії, здатний знімати напругу, покращувати настрій;
- зміцнює серцеві м’язи та укріпляє стінки судин, нормалізує тиск;
- завдяки вітамінам С та Е пуер є хорошим антиоксидантом. Він покращує стан і колір шкіри, омолоджує, сповільнює процеси старіння;
- прекрасно зігріває в холодну пору року, пришвидшує кровообіг.
🍵 Спосіб заварювання Шу Пуеру методом Пін Ча (проливами):
1. Посуд для заварювання ополосніть кип’ятком для нагрівання стінок.
2. Насипте потрібну кількість заварки.
3. Залийте сухий чай гарячою водою, а через 10 секунд злийте рідину. Так відбувається промивка пуеру від пилу, розкриваються всі смакові та ароматичні якості.
4. Наступний пролив заварюйте протягом 15-20 секунд. Кожного разу потрібно збільшувати час приготування на кілька секунд.
5. Шу Пуер можна заварювати проливами багато разів. Не бійтеся експериментувати, так ви знайдете свій власний баланс смаку та аромату напою!
🫖 Заварювання Шу Пуеру на вогні:
1. Приготуйте жаростійкий чайник для заварювання чаю та термос для приготованого напою.
2. Замочіть пуер у чашці або гайвані. Для напою приблизне співвідношення заварки і води – 1-2 г на 100 мл.
3. В жаростійкий чайник налийте воду та поставте на слабкий вогонь. Після закипання зробіть ложкою у воді воронку.
4. Засипте у неї попередньо замочену заварку і варіть приблизно 5 хвилин.
5. Залиште чай трохи охолонути та спробуйте на смак.
6. Якщо напій вам сподобається, можна зливати його в термос і чекати чаювання. Якщо чай міцний, долийте трохи кип’яченої води. Слабкому ж напою потрібно дати трохи настоятися.