Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: гори Іу, повіт Менла, округ Сішуанбаньна, провінція Юньнань, Китай. |
Пуер – азійський чайний напій, історія якого налічує понад 2000 років. Вже перший ковток змушує повірити, що цей чай справді дуже хороший. Цей рідкісний Пуер, що походить з історичного гірського масиву Іу в Юньнань, відомий своєю якістю.
Іу містить майже 12 сіл. Гірський масив Іу висотою 6 500 футів знаходиться у південній частині Юньнань поблизу річок на кордоні з Лаосом. У ґрунті гори переважають латеритні та червоні ґрунти. Протягом усієї історії він служив пунктом вирощування і збору чайного листя. Площа вирощування чайної сировини там становила майже половину загальної площі 6 найбільш відомих гір Китаю: Манса, Юле, Манчжі, Геденг, Ібанг і Манчжуань.
Район Іу має славу творця палацового чайного напою. Вироблена там чайна продукція цінується колекціонерами й досі вважається класикою. Ретельно виготовлений із листя чайних дерев віком понад 200 років, цей чай має тільки йому властиву насиченість та глибину.
Батьківщина чаю Шу Пуер – гора Іу
Для деяких "Laosheng Classic Yiwu" від чайної фабрики Цан Чжень не потребує представлення. Це партія Пуеру з весняного урожаю зі старих дерев. Виготовлявся цей сорт ще в далекому 1998 році і спеціально витримувався всі ці роки, для досягнення неповторних смакових якостей. Лише нещодавно розпочалась його реалізація на чайному ринку. Така унікальна продукція лідирує в чайних колекціонерів і чаєманів.
Листя чаю Пуер
Історично чай з гір Іу в основному вироблявся вручну в невеликих майстернях з великим вибором різних видів продукції. Його виготовляли з листя стародавніх дерев, обпалених на дереві та спресованих каменем в Іу, «королеві» гори чаю Пуер. Спекотна погода добре витримала чай, і, хоча він спочатку мав досить сильну обжарку, обсмаження розм’якшилося, і чай став глибоким, насиченим і м’яким.
Так виготовляють справжній чай
Його темний колір свідчить про довгу витримку продукту. В залежності від того, який напій ви любите – легкий чи міцний, міри заварювання, кількості вливання, тривалості настоювання, чай змінюється, розкриваючи приємні виразні смаки з фруктовими та горіховими нотами. Він відомий своїм тривалим солодким післясмаком, який навіть новачків зможе легко занурити у світ китайської культури чаювання.
Енергія чаю заземлює та зігріває, що робить його ідеальним для вживання після обіду, під час сезону дощів, медитації. Природно вирощений без пестицидів і добрив, маючи у своєму складі поліфеноли та антиоксиданти природного походження, Чай Іу регулює рівень холестерину в крові, сприяє схудненню, підтримує зосередженість та ментальне здоров’я. Він підійде веганам та любителям чорного чаю. Не містить калорії.
Заварюють чай гарячим окропом (95°С) в гайвані або чайнику з пористої глини, чи в іншому чайному посуді. Пропорція 1-2 г на 100 мл. Перше вливання має тривати 8-10 секунд, оскільки він дуже швидко вивільняє есенцію листя. Ви відразу можете відчути солодкість і силу цього чаю, що дарує ефект пробудження. Після цього робіть короткі заварювання (всього 2-3 секунди), при необхідності збільшуючи час витримки для кожного наступного кроку. Ви можете повторити це до 9-10 разів.
Шу Пуер - напій імператорів та мудреців
Відомі гірські чаї стрімко набувають популярності і серед українців. Регіон вирощування чаю Іу й надалі відіграватиме незамінну роль, успадкувавши сотні років історії. У серцях і умах поціновувачів чаю його позиція як чайної гори буде ще більш помітною та важливою.