Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: повіт Менхай, округ Сішуанбаньна, провінція Юньнань, Китай. |
Люди завжди намагалися відобразити найзначніші віхи історії в мистецтві, культурі, у своїй щоденній праці. Так сталося й 1 липня 1997 року, коли місцеві виробники чаю присвятили події возз’єднання Китаю з Гонконгом один з сортів китайського чаю Шу Пуер, який вони так і назвали «Возз'єднання з Гонконгом».
Гонконг був повернутий Китаю після 150-річної перерви, це мало стати грандіозним «возз'єднанням з батьківщиною» – початком нової ери. Цей перехід мав не лише політичний характер, а й культурне значення для обох країн. Хоча в цих державах було багато спільного, були й суттєві відмінності у політичній системі, через що виникало багато суперечок. Від тоді протягом багатьох років Китай та Гонконг переживали злети та падіння, але незмінним залишилася їх любов до якісного та смачного чаю та культури чаювання.
Окупація Гонконгу
Річниця повернення Гонконгу на батьківщину
Чай – це не просто частина китайської культури, це невіддільна частина повсякденного життя і Гонконг не є винятком. Найкращі китайські чаї можна знайти в Гонконзі. Там, також, як і в Китаї, уже багато років плекають і поширюють китайську культуру чаювання, проводять демонстрації чайної церемонії, пояснюють китайську чайну культуру всім охочим.
Пуер ювілейний – один із колекційних чаїв нашого магазину. Він був зібраний на чайних плантаціях Китая. Чай виготовляється з тонкого листя за тибетським рецептом, що винайшли у 1956 році.
Вважається, що чим китайський чай «старше», тим він корисніше і цінніше, багатше на смак та аромат. Напій має темний бурштиновий колір. Багатий та м’який смак без гіркоти з довгим післясмаком.
Чай Шу має тонізуючу дію, надає бадьорості організму та ясності думки. Цей напій покращує роботу шлунка та жовчного міхура, виводить з організму токсини, добре втамовує спрагу.
Щоб приготувати чай, покладіть 3-4 г чайного листя у глиняний, фарфоровий або керамічний чайник, посуд чи термос та залийте його водою температурою 90-95 градусів. Через 5 с вилийте воду. Наступні заварювання слід робити по 10-30 с. Кількість чаювань: 7 та більше разів.
Повільно смакуйте, надихайтеся, мрійте та започатковуйте власні сімейні чайні традиції разом з Шу Пуер.