Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Зв'язаний порційний чай

Фільтр
Сорт чаю
Форма
Добавки
Вік чаю
Розмір
Фасовка
Упаковка
Сортування:
за популярністю
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожчі за назвою
Відображення:

Особливості технології виготовлення
Які є види зв’язаного чаю
Цікава інформація
Способи заварювання

 

 

Зв'язаний чай (відомий під назвою “квітучий”) представлений у вигляді пучку висушених чайних листків, які обережно обертають навколо висушеної квітки. Під час заварювання можна спостерігати розкриття чарівної композиції. Найчастіше зв'язаний чай можна зустріти у формі кулі або еліпсоїда. Це ідеальний подарунок для прихильників китайських напоїв

 

Особливості технології виготовлення

 


Виготовляється такий чай досвідченими майстрами вручну. Вони використовують найкорисніші слабо ферментовані сорти, що характеризуються більшою гнучкістю. Для бутона використовують троянду, хризантему, лотос, гібіскус, османтус, лілію або жасмин, але додають і квітки лаванди, амаранту, конюшини, календули, камелії, лічі та півонії.

Розрізняють такі стадії виробництва: 
•    шацин (“вбивство зелені”); 
•    скручування; 
•    просушка, зневоднення висушених квітів.

Під час виробництва спеціалісти залишають невеликий простір між листочками і бутоном квітки, щоб усередині залишалося повітря. Під час заварювання чаю повітря розширюється, а кулька то спливає, то опускається на дно доти, доки не розкриється весь бутон.

Готова “кулька” має вагу від 6 до 10 грамів.

 

 

Які є види зв’язаного чаю

 


Сьогодні в Україні представлений широкий асортимент даної продукції. В інтернет магазині найчастіше можна придбати найпопулярніші сорти в’язаного чаю Око дракона, Перлина дракона та Пагода з різними варіаціями квітів. Інколи також в асортименті доступні і інші сорти.

Сорти та їх особливості:

1.    Перлина дракона - названий за своєю формою. Чай Перли дракона має довгу історію в Фуцзяні, і є записи про виробництво чаю з перлами дракона в 16 столітті. Представник ароматного чаю, ароматний напій і вишуканий витвір мистецтва.
2.    Око дракона – це пов'язаний чай з квітками. Елітний чай, який виробляється тільки вручну. В результаті скручені листочки з квіткою візуально нагадують око.
3.    Пагода у вигляді мініатюрної пірамідки. В якості сировини використовують нерозкриту чайну бруньку та два листочки. Зривають їх ранньою весною в чайних садах Сішуанбаньни. Після обробки та прогріву на вогні (хун пей) чай пов'язують вручну.
4.    Зелений чай Букет імператора. Зовнішнім виглядом схожий на квасолину та при заварюванні перетворюється на чудовий квітковий каскад з квіток амаранту і жовтої календули. Готовий напій має ніжний смак з нотками кокосового молока.
5.    Народження дива. Завдяки поєднанню різносортного чайного листя, готовий напій характеризується неповторним смаком.
6.    Кошик Будди. В процесі заварювання листочки розпускаються, переплітаючись з жовтою квіткою календули. Відчуваються аромати персика й апельсина.
7.    Народження Венери. Заливши окропом акуратну кульку чаю з ароматом жасмину, можна спостерігати появу прекрасного рожевого амаранту на тлі жовтої календули.
8.    Персик безсмертя. В процесі заварювання квітки жасмину, амаранту і жовтої календули "розквітають". При цьому явно чутний ніжний запах персика.
9.    Місячний сад з неповторним жасминовим смаком. Приголомшливо виглядає під час заварювання: переплетіння квіток жасмину і тигрової лілії.
10.    Срібний злиток. При взаємодії з окропом зелені чайні листочки розкриваються, а над ними "зацвітає" рожева конюшина.
11.    Священний плід у формі серця. При заварюванні видає каскад квіток: лілію (помаранчеву), жасмин і рожевий амарант. В ароматі відчувається кокосове молоко.

Вибирайте улюблену квітку та насолоджуйтесь вишуканим смаком.

 

 

Цікава інформація

 

Згідно давній легенді, коли дружина імператора династії Сун подарувала довгоочікуваного спадкоємця, він вирішив зробити їй подарунок у вигляді чаю з неповторним смаком і чарівним ароматом. Тоді майстри-умільці зв'язали чайне листя з квітковими бутонами, надавши їм форму кулі. Так світ дізнався про зв'язаний чай.

 

 

Способи заварювання

 


Заварювати чарівний напій рекомендовано в скляному посуді. Це дає можливість отримувати естетичне задоволення від процесу розкриття квітки.

Спочатку необхідно обдати чайник окропом, залити його гарячою водою і тільки потім помістити бутон у воду. Чайник закривається кришкою, щоб чай настоявся. Через кілька хвилин бутон повністю “розквітне”, отже, час починати чаювання.

Після цього напій можна заварювати до 4 разів. Час кожної заварки варто збільшувати на 3 хвилини. 

 

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність. Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу, безпечної та оптимальної роботи сайту. Детальніше на сторінці Політика конфіденційності.

,