Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: Китай |
🎁 До складу набору увійшли два популярні високоякісні розсипні чаї:
1. Відомий в усьому світі Да Хун Пао - елітний китайський скельний чай, який відноситься до темних улунів. Сировину для нього збирають в першій половині травня в горах Уї, що на північному заході провінції Фуцзянь. Процес виробництва чаю складний і довготривалий. Для майбутнього напою зривають гілочки з чотирма першими листками, і підсушують на свіжому повітрі. Після цього відбувається ферментація, обжарювання та поздовжнє скручування листочків. Особливістю цього виду чаю є те, що перед фасуванням сухе листя повільно прогрівають над вугіллям протягом доби у спеціальних плетених кошиках. Таким чином улун Да Хун Пао набуває характерного для нього смаку та аромату. З цим чаєм пов’язано багато історій та оповідок. За легендою, одного разу мама імператора з династії Мін вилікувалася від хвороби завдяки властивостям Да Хун Пао. В подяку вдячний син надіслав великі червоні мантії, щоб одягнути чотири кущі, з яких заварювали напій для його матері. Так чай отримав свою назву “Великий червоний халат”.
2. Світлий улун Те Гуань Інь - неперевершений за смаком та ароматом, напівферментований чай, який займає проміжне місце між зеленим та червоним улунами. Завдяки великій кількості ефірних олій та різноманітних корисних речовин у ньому гармонійно поєднуються своєрідний смак і особливо сильний пряно-фруктовий аромат з нотками бузку, нічної орхідеї та екзотичних фруктів.
❤️ Корисні властивості китайського чаю Улун:
- пришвидшує та покращує обмін речовин;
- допомагає боротися із зайвою вагою;
- завдяки значній кількості теотаніну в складі чаю з організму абсорбуються шкідливі та токсичні речовини;
- покращується робота травної системи. Чай безпечний при захворюваннях ШКТ, не підвищує кислотність шлунку;
- знижує рівень шкідливого холестерину, покращує роботу серця та судин, очищує кров;
- налагоджує роботу нервової системи, зменшує прояви депресії, поліпшує сон;
- служить чудовим антисептиком для ясен та всієї ротової порожнини;
- при регулярному вживанні чай регулює артеріальний тиск, запобігає розвитку гіпертонії та зменшує ризик виникнення інсультів;
- запобігає розвитку цукрового діабету;
- покращує стан волосся та еластичність шкіри, живить її клітини з середини, омолоджує;
- підвищує імунітет, стимулює вироблення інтерферону в організмі.
🍵 Спосіб заварювання Улуну проливами:
1. Приготуйте посуд для заварювання.
2. Нагрійте посуд, обдавши його кип’ятком, та витріть насухо.
3. Засипте в чайник суху заварку, дотримуючись пропорцій.
4. Залийте заварку гарячою водою.
5. Перший пролив настоюйте до 15 секунд та злийте. Таким чином чай промивається від пилу та дрібного сміття.
6. Другий пролив настоюється близько 30 секунд та розливається по чашках.
7. Для кожного наступного проливу час приготування збільшується на 10-15 секунд.
8. Одна порція заварки витримує багато проливів.
9. Стежте за тим, щоб листочки в перервах між проливами залишалися теплими, інакше вони можуть втратити частину своїх властивостей.
☕ Інші способи заварювання чаю Улун:
1. Сорти чаю Улун не можна заварювати в термосі. Під впливом тривалої температури ніжний лист розпарюється і віддає всі корисні властивості за один раз. Напій стає занадто міцним, присутня терпкість та гіркота.
2. Улун можна заварювати звичайним способом, а потім перелити готовий чай у термос. Проте не радимо кидати заварку в посуд.