Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Kamjove – це перший професійний виробник чайного сервізу в Китаї, який успадкував чайну культуру цієї країни. «Вода – мати чаю, а посуд – батько чаю» – кажуть китайці. Тому кожен елемент церемонії важливий. Тіпод стане незамінною річчю для щоденного, швидкого і правильного заварювання чаю.

 


Старовинний чайний посуд, представлений на аукціоні Sotheby's у грудні 2021 року


Еволюція чайного посуду


У червні 2018 року під час розкопок у селах Ішаньцзе, Цоучен, Шаньдун було віднайдено стародавню порцелянову чашу зі слідами вареного чаю. Після ретельних досліджень навесні 2022 року це відкриття офіційно підтвердило існування чайної культури ще в ранньому «Періоді Воюючих царств» (з 475 до 221 до н.е.) 
Усе починається з «Тун Юе», сичуаньського досвіду, написаного Ван Бао, поетом із Західної династії Хань. Згідно з літописами, тоді вперше було вжито словосполучення «чайний сервіз». Проте, до династії Тан такий посуд не відрізнявся від столового.

 


«Період Воюючих царств» у китайському живописі

 

Династія Мін – поява маленького чайника


Протягом 1368 – 1644 рр. виробництво чайних сервізів було вдосконалено. Найвидатнішою подією вважають виникнення маленьких чайників і великі зміни у формі та кольорі чайних чашок, які виготовляли з кераміки або порцеляни.


Заварник ХХІ століття


Завдяки конструкційній особливості, у тіподі можна заварювати будь-який чай кілька разів за технологією протоки, досягаючи ефекту повноцінної чайної церемонії. Виготовляють його зазвичай з боросилікатного скла (термостійкого).


Перевага використання скляного заварника полягає в тому, що він швидко розсіює тепло, що сприяє контролю температури води, а оскільки скло не має пор, воно може максимально зберегти оригінальні смакові характеристики чаю.


Конструкція скляного тіподу


У верхній частині заварника є спеціальна «чаша з ситечком», де відбувається заварювання листя. Туди насипають чай, заливають окропом, закривають кришку і чекають деякий час. Далі треба натиснути кнопку на кришці, яка відкриває клапан у нижній частині чаші. Через це увесь настій переливається у скляний корпус чайника.
У клапані присутнє ситечко, яке затримує навіть найбільш дрібні чаїнки в чаші для заварювання. Її надійно закріплено у горлечку заварника. Тому, коли ви розливаєте напій у піали, його не потрібно притримувати. Зняти чашу для миття теж не буде складно, достатньо лише трохи прокрутити її убік.

 


Як його використовувати?

 

  • Насипати в маленький внутрішній стакан для заварювання приблизно 7 грамів свого чаю.
  • Залити гарячою водою.
  • Почекати 10-20 секунд.
  • Натиснути кнопку на кришці, щоб першу заварку злити в чайник.
  • Так можна повторити 6-8 разів. Деякі чаї можуть витримати 10 заварок. Наприклад, Пуер. 
Вид продукції посуд
Вид посуду чайник-заварник
Види чайників Тіпод, з кнопкою, з фільтром
Матеріал скло, скло жаростійке/термостійке
Об'єм 0.6 л
Країна виробника Китай
Кількість предметів 1
Упаковка картонна, коробка
Фасовка 1шт
Схожі товари чайник заварник
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати

Заварювальний чайник Kamjove Тіпод TP-777 з кнопкою 600мл, Китай

В наявності
Артикул: id_7579
859.00 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
%
Увійти для відображення накопичувальної знижки

«Новою поштою» по Україні — вартість за тарифами перевізника. При замовлені продукції від 2000 грн - доставка безкоштовно (на одну адресу).

Кур'єром «Нової пошти» — вартість за тарифами перевізника.

Більше інформації про доставку

  • через платіжну онлайн систему LiqPay (Visa, Mastercard, Privat24);
  • безготівковий розрахунок (реквізити для оплати надаються менеджером після підтвердження замовлення);
  • наложеним платежем Нової Пошти (з передплатою частковою).
  • Мінімальна сума замовлення - 300 грн.

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність. Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу, безпечної та оптимальної роботи сайту. Детальніше на сторінці Політика конфіденційності.