Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик
Походження: селище Лао Бан Чжан, повіт Менхай, округ Сішуанбаньна, провінція Юньнань, Китай.

Смола або ж Ча-Гао - унікальний вид чаю, виготовлений за спеціальною технологією з листя стародавніх дерев. Перед тим як потрапити до чашки чай проходить багаторівневу обробку. Виробництво досить ресурсомістке, адже для приготування 200 г Ча-Гао потрібен 1 кг чайного листя. Сировина вариться протягом деякого часу до моменту поки не випарується вся рідина. Отримана маса застигає та спресовується у форми. По завершенні смола зберігається протягом певного періоду для набуття потрібних смакових якостей.


Чайне листя для Ча Гао вирощувалось у селищі Лао Бан Чжан, на горі Бу Ланг, що в провінції Юньнань. Плантації розташовані на висоті 1700-1900 м, а середня температура сягає 18°C. Майже весь рік територія селища покрита туманом, що позитивно сприяє росту дерев. За рахунок густих джунглів чайні дерева співіснують з іншими рослинами та не забруднюються хімічними добривами та пестицидами. Місцеві жителі перейняли від предків традиційний метод обробки, що робить Пуер автентичним.

 


Стародавня чайна гора Лаобаньчжан

 

 

Історичні факти, які вплинули на появу

 

Виготовлення смоли - давно відомий процес. Ще за часів династії Тан (618-907 рр.) китайський поет та експерт чаю Лу Ю запропонував вживати чайну пасту. Тоді продукт неабияк цінувався. Його навіть збирали як податок з регіонів, де вирощувався чай. Чайні майстри приділяли особливу увагу чайній пасті, яка утворилася на поверхні чайного пресованого млинця через виділення чайного соку, і вважали це ключовим показником для визначення сорту чаю.


У період династії Цін (1636-1912) Ча-Гао став символом імператорської влади. Назву напою фіксували в офіційних документах та відділили від інших видів напою. Смолу навіть дарували британським послам як національний подарунок. Тому чайна паста набула статусності та елітності, а дозволити придбати її могли, окрім імператора, лише чиновники та інші представники імператорського двору.

 

Палацова чайна паста династії Цин зробила два важливі внески в історію чайної пасти. По-перше, вона покращила технологічний рівень пресування при кімнатній температурі та виготовлення пасти, ставши найвищим прикладом глибокої обробки сільськогосподарських продуктів у стародавньому Китаї.

 

Буддійський монах Лю Юй Музей чайної пасти в Китаї

 

У наш час Ча-Гао - не просто напій, а й історична пам’ятка. У мальовничому місті Куньмін (столиці провінції Юньнань) знаходиться музей смоли. Він поділений на чотири приміщення: зал передумов, зал історії, зал сировини та зал ремесла. У кожному відділі розповідаються ті чи інші факти про чай. Тут можна знайти різноманітні експонати та ілюстрації, які демонструють історію виникнення Ча-Гао, його роль для китайської чайної культури.


Найпопулярнішою експозицією у музеї є “Смола династії Цін”. Вона оповідає про вплив Ча-Гао на міжнародні відносини з британцями та про зафіксовані 186 процесів виготовлення. У одній із колекцій процитовано слова відомого фахівця із чайної смоли Чень Цзе: “Чайна паста Пуер - забута культура здоров’я”. Він мав рацію, адже Ча-Гао цінувався не лише смаком, а й користю. При регулярному споживанні він може покращити роботу травної та серцево-судинної систем та зарядити бадьорістю на цілий день.
 

Смола - концентрований напій з яскравим та насиченим деревинним смаком та м’яким фінішем. Аромат чаю трав’яний та довготривалий, а сам настій спочатку забарвлюється у темно-червоний відтінок,  а згодом перетворюється у коричневий колір.

 


Для того, щоб переконатися у неймовірності смаку смоли Ча-Гао Шен Пуеру, дотримуйтесь рекомендацій із заварювання:

  • пам’ятайте, що один кубик смоли - це одна порція.
  • залийте смолу гарячою або теплою водою.
  • обережно розмішайте для швидкого розчинення.
  • залиште настоюватись на 3-4 хвилини.

Приємного чаювання!

Вид продукції смола (чайна паста)
Вид чаю чайне листя
Колір чаю зелений
Сорт чаю Шен Пуер (зелений)
Формат чаю порційний, розчинний
Походження чаю округ Сішуанбаньна, повіт Менхай, провінція Юньнань, селище Лао Бан Чжан
Смаковий профіль деревні нотки/кора, земляні нотки
Добавки троянда
Ступінь ферментації 6 - напівферментовані (30-60%)
Розмір XS (до 25г)
Кількість 10
Вид заварювання в чайнику, протоками (проливами), Пін Ча, Гунфу Ча, в гайвані, у тіподі
Кількість заварювань 1
Температура води 90-95 °C
Країна виробника Китай
Фасовка набір
Походження чаю (країна, континент) Азія, Китай
Властивості бадьорить, виводить токсини з організму, для схуднення, освіжає, покращує травлення, прискорюється обмін речовин, підвищує концентрацію, підсилює роботу мозку, сповільнює процеси старіння, тонізує
Схожі товари смола чайна
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати

Смола Ча-Гао Шен Пуеру Лао Бан Чжан зі старих високогірних дерев 10шт, Китай

В наявності
Артикул: id_8492
229.00 грн/набір
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
%
Увійти для відображення накопичувальної знижки
набір

«Новою поштою» по Україні — вартість за тарифами перевізника. При замовлені продукції від 2000 грн - доставка безкоштовно (на одну адресу).

Кур'єром «Нової пошти» — вартість за тарифами перевізника.

Більше інформації про доставку

  • через платіжну онлайн систему LiqPay (Visa, Mastercard, Privat24);
  • безготівковий розрахунок (реквізити для оплати надаються менеджером після підтвердження замовлення);
  • наложеним платежем Нової Пошти (з передплатою частковою).
  • Мінімальна сума замовлення - 300 грн.

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність. Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу, безпечної та оптимальної роботи сайту. Детальніше на сторінці Політика конфіденційності.