Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: Китай |
Ох і багато назв має цей чай Улун! Такий подарунок здивує не лише своїми смаковими властивостями, але й цікавезною історією (без перебільшення!). Дізнавшись більше про походження, інші назви, місцевість, звідки прибули ароматні чайні листочки – напій буде приємніше пити. Це додає атмосфери повного занурення в чайну церемонію. В наборі ви знайдете 2 сорти Улуну, а саме зелений чай Молочний Улун, а також червоний чай Лапсанг Сушонг.
Цзінь Сюань – усім любителям чаю з молоком!
Його батьківщиною є Тайвань – один із найбільш гористих островів у світі. Чому так? Бо його рельєф – це скелясті гори з понад 200 вершинами, висота яких перевищує 3000 метрів. Звісно, це впливає на клімат, культуру й біорізноманіття острова.
Новий сорт чаю Цзінь Сюань, тобто Молочний Улун, вивели там ще в першій половині ХХ ст. Він став популярний завдяки гарній адаптивності та здатності зростати на великих висотах. А якщо правильно приготувати чай – відчуєте, окрім квіткових ноток, ще й молочні відтінки.
Батьківщина Молочного Улуна - Тайвань
Ферментація – пояснення «на пальцях»
Вона складається з окислення, що запускає бродильні процеси, і прожарки, щоб зупинити їх. Тривалість процесу регулює виробник залежно від того, який саме чай хоче отримати – чорний, білий, зелений тощо. Зелений чай, наприклад, має бути саме слабоферментованим. Тоді вийде фруктово-квітковий аромат, світле забарвлення і м’який смак напою.
В'ялення та окислення, застосування тепла, скручування та, нарешті, смаження
«Копчений чай» із півдня Китаю
А ще – «сорт із малими листами». Так багато імен має Лапсанг Сушонг – один із найбільш відомих сортів чаю Південного Китаю. Цікаві ці два слова, бо перше – може значити категорію чаю, який виготовляють, наприклад, і в Індії також. А друге – додалось до «Лапсанг» у XIX ст. Китайською воно значить «гора, що стоїть», рідко ще його називають «внутрішні гори».
А чому ж «копчений»? Бо може відчуватися смак диму під час пиття.
На останньому етапі виготовлення Лапсанг Сушонг чайне листя поміщають у бамбукові кошики, які підвішують на стелажах над тліючим сосновим вогнищем, щоб допомогти висохнути та поглинути есенцію диму.
То що – Улун справді має смак молока?
Так! І не тільки його, а ще: квіткові, солодкі, трав’яні відтінки можна відчути під час дегустації Цзінь Сюань. Ну і, звісно, красивий жовтавий колір. На противагу цьому – Ласанг Сушонг має темно-брунатне забарвлення.
Хурма – символ добра й удачі!
Зазвичай у провінції Сичуань її збирають у кінці осені, під час чого пухка кругла хурма дозріває і червоніє, ховаючись у зелених листочках. Для мешканців Китаю вона значить, що «все безпечно» і «все йде добре». А ви звернули увагу, що чайниці з подарункового набору саме у формі хурми?
Сім характеристик хурми
Про цю рослину з давніх-давен писали літератори. Дуань Ченші з династії Тан писав, що хурма має сім характеристик: «Одна — довголіття, друга — тінь, третя — відсутність пташиних гнізд, четверта — відсутність комах, п’ята — морозне листя, шоста — врожайність, і сьома — опале листя».
Оскільки хурма символізує удачу, урожай, щастя та здійснення бажаного, вона є улюбленою темою для малювання художників.
Чай Улун – для поліпшення здоров’я!
- Виводить токсини: завдяки значній кількості теотаніну, абсорбує шкідливі речовини.
- Покращує травлення: пришвидшує обмін речовин, допомагає боротися із зайвою вагою, є безпечним при захворюваннях ШКТ, не підвищує кислотність шлунку.
- Заспокоює: налагоджує роботу нервової системи, поліпшує сон.
- Корисний для серця: поліпшує роботу серця та судин, очищує кров, знижує рівень шкідливого холестерину, при регулярному вживанні чай регулює артеріальний тиск, запобігає розвитку гіпертонії та зменшує ризик виникнення інсультів.
- Запобігає розвитку цукрового діабету.
- Для краси: покращує еластичність шкіри, живить її клітини зсередини стан волосся, омолоджує.
- Служить чудовим антисептиком для ясен та всієї ротової порожнини.
- Підвищує імунітет, стимулює вироблення інтерферону в організмі.
Молочний Улун | Лапсанг Сушонг |