Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: провінція Фуцзянь, Китай. |
🍂 Червоний чай Лапсанг Сушонг - елітний китайський напій, у якому поєднана міцність високогірного чаю та аромат копченостей. Цей знаменитий чай родом із провінції Фуцзянь. У Піднебесній його називають "Чжень Шань Сяо Чжун", що означає "малий вид з гори Чжень" - це прямо вказує на місце збору сировини. Технологія виготовлення Лапсанг Сушонг налічує близько 500 років, її використовують й сьогодні. Для приготування напою беруть добірне велике листя та бруньки з малих чайних кущів особливого виду, які ростуть біля підніжжя гори Чжень Шань. Спочатку сирі листочки підв’ялюють на сонці, скручують вручну та складають у кошики, залишаючи на певний час для запуску процесу ферментації. Далі використовують спеціальну технологію окислення в кошику над багаттям, шляхом копчення. Таким чином, за 6-8 годин чайне листя просочується ароматом жару із соснових дров китайської їли та набуває пікантних димних ноток. Після завершення ферментації сухий лист прожарюють та досушують до готовності. В результаті виходить оригінальний чай з дивовижним смолянистим запахом та неповторним смаком. Серед відомих шанувальників Лапсанг Сушонг був Уінстон Черчилль. Цей червоний копчений чай і досі користується великою популярністю у Великобританії та доставляється до Віндзорського палацу і англійського парламенту.
🌬️ Чай Лапсанг Сушонг - відмінний напій для справжніх естетів. Заварений настій має насичений червонувато-бордовий колір та унікальний підкопчений запах з ненав’язливим димовим акцентом. Цей чай вважають “чоловічим” напоєм, його також полюбляють пити курці. Разом із дещо тепким смаком можна відчути ще й аромат чорносливу, імбиру та легкий карамельний післясмак.
❤️ Корисні властивості китайського червоного чаю:
- за рахунок наявності у його складі корисних теафлавінів та теарубігінів є потужним антиоксидантом. Блокує вільні радикали, попереджує розвиток онкологічних хвороб;
- завдяки чайному кофеїну та L-теаніну чудово тонізує, бадьорить, позбавляє від стресу та розвитку депресії;
- за рахунок флавоноїдів нормалізує роботу серця, укріпляє стінки судин, допомагає знизити тиск та попереджує розвиток гіпертонії;
- позитивно впливає на травлення та весь шлунково-кишковий тракт;
- виводить токсини, знижує надмірний апетит, допомагає у схудненні;
- забезпечує організм енергією на цілий день;
- сприятливо впливає на імунітет;
- зміцнює зуби і кістки;
- покращує роботу печінки та органів кровоносної системи;
- захищає органи дихання, покращує зір.
🍵 Заварювання червоного китайського чаю проливами:
1. Підготуйте посуд. Це може бути заварювальник із жаростійкого скла, глиняний товстостінний чайник або фарфорова гайвань. Ополосніть окропом для нагрівання.
2. Фільтровану та м’яку воду доведіть до кипіння і виключіть.
3. Засипте у чайник суху заварку.
4. Залийте заварку гарячою водою і одразу ж злийте рідину. Так ви промиєте її від пилу та дрібного сміття.
5. Залийте підготовлений чай гарячою водою. Перший пролив потрібно витримати до 10 секунд і розлити напій у чашки.
6. Тривалість заварювання кожного наступного проливу може збільшуватися. В загальному це займає від 2 до 7 хвилин.
7. Кожен любитель чаю може експериментувати з кількістю, щоб отримати міцніший або, навпаки, ніжний результат.