Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: округ Нінде, провінція Фуцзянь, Китай |
🍂 Медовий улун - неординарний, м’який і дуже смачний чай для справжніх гурманів. Китайці здавна вважають, що улун народжений від Неба та Землі. Його полюбляють за високу якість, неповторні корисні властивості та приємний ніжний смак. Свою назву цей чай отримав завдяки неповторному аромату меду, який у ньому закладений. Чайні дерева, з яких збирається сировина, ростуть високо в горах, а виробництво відбувається на півдні китайської провінції Фуцзянь. Експерти мають думку, що на якість напою впливає кількість туманів, які огорнули дерева, а яскраве палюче сонце пожвавлює чайний лист. Він належить до категорії напівферментованих китайських чаїв, які пройшли процес окислення на 30-60%. На чайній фабриці відбувається підв'ялювання свіжого листя на сонці (шай цин), просушування сировини (лян цин), нейтралізація гіркоти (ша цин), скручування листя (жоу нянь) та фінальна сушка (ганьцзао).
🌬️ Унікальність цього напою виявляється в гармонійному поєднанні енергії та цілісності червоного чаю і легкості зеленого улуну. На смак він дуже ніжний через слабку ферментацію, не гірчить, навіть якщо охолоне. Тому його часто полюбляють вживати холодним з льодом, адже він відмінно тонізує в спеку краще за будь-який інший напій. Приготований чай має бурштиново-золотистий колір. У ньому гарно розкриваються нотки квіткових ароматів. На смак медовий улун масляно-шовковистий, солодкий. Він має присмак меду, печених фруктів і чудовий фруктово-квітковий післясмак.
❤️ Корисні властивості китайського чаю Улун:
- пришвидшує та покращує обмін речовин;
- допомагає боротися із зайвою вагою;
- завдяки значній кількості теотаніну в складі чаю з організму абсорбуються шкідливі та токсичні речовини;
- покращується робота травної системи. Чай безпечний при захворюваннях ШКТ, не підвищує кислотність шлунку;
- знижує рівень шкідливого холестерину, покращує роботу серця та судин, очищує кров;
- налагоджує роботу нервової системи, зменшує прояви депресії, поліпшує сон;
- служить чудовим антисептиком для ясен та всієї ротової порожнини;
- при регулярному вживанні чай регулює артеріальний тиск, запобігає розвитку гіпертонії та зменшує ризик виникнення інсультів;
- запобігає розвитку цукрового діабету;
- покращує стан волосся та еластичність шкіри, живить її клітини з середини, омолоджує;
- підвищує імунітет, стимулює вироблення інтерферону в організмі.
🍵 Спосіб заварювання Улуну проливами:
1. Приготуйте посуд для заварювання.
2. Нагрійте посуд, обдавши його кип’ятком, та витріть насухо.
3. Засипте в чайник суху заварку, дотримуючись пропорцій.
4. Залийте заварку гарячою водою.
5. Перший пролив настоюйте до 15 секунд та злийте. Таким чином чай промивається від пилу та дрібного сміття.
6. Другий пролив настоюється близько 30 секунд та розливається по чашках.
7. Для кожного наступного проливу час приготування збільшується на 10-15 секунд.
8. Одна порція заварки витримує багато проливів.
9. Стежте за тим, щоб листочки в перервах між проливами залишалися теплими, інакше вони можуть втратити частину своїх властивостей.
☕ Інші способи заварювання чаю Улун:
1. Сорти чаю Улун не можна заварювати в термосі. Під впливом тривалої температури ніжний лист розпарюється і віддає всі корисні властивості за один раз. Напій стає занадто міцним, присутня терпкість та гіркота.
2. Улун можна заварювати звичайним способом, а потім перелити готовий чай у термос. Проте не радимо кидати заварку в посуд.