Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: провінція Гуансі, Китай. |
Чай Liubao є спеціальним продуктом міста Учжоу Гуансі (Чжуанського автономного району) та продуктом національного географічного зазначення Китаю. Чай Liubao належить до категорії темного чаю. В якості сировини для нього використовуються свіже листя видів із групи Cangwu County, крупно- та середньолистяних видів Guangxi. Стандарт збору - одна брунька з двома або чотирма листками на зрілих пагонах.
Виготовляється протягом 5 процесів. Технологія сприяє зміні речовин, що містяться в листі, через дію вологи та тепла. Усувається гіркота, пом’якшується смак, усувається трав’янистий запах, змінюється колір листя.
Чай Liubao славиться своїми чотирма характеристиками: «червоний, міцний, старий і м’який». Напій грає червоно-коричневими відтінками. Аромат насичений з нотками соснового диму і горіха бетель. Смак - солодкий і смачний.
❤️ Корисні властивості китайського чаю Шу Пуер:
- загальний для здоров’я ефект. Містить амінокислоти, вітаміни, мікроелементи, вищі ліполітичні ферменти;
- знімає спрагу. У спекотну погоду чай Любао може охолодити вас і почувати себе комфортніше;
- покращує зір;
- очищає розум;
- сприяє травленню. Ви можете пити його після повного прийому їжі, щоб полегшити травлення, або ви можете пити його натщесерце, щоб очистити шлунок;
- має ефект розщеплення жиру та зменшення рівня жиру в організмі, холестерину та тригліцеридів.
🍵 Спосіб заварювання Шу Пуеру методом Пін Ча (проливами):
1. Посуд для заварювання ополосніть кип’ятком для нагрівання стінок.
2. Насипте потрібну кількість заварки.
3. Залийте сухий чай гарячою водою, а через 10 секунд злийте рідину. Так відбувається промивка пуеру від пилу, розкриваються всі смакові та ароматичні якості.
4. Наступний пролив заварюйте протягом 15-20 секунд. Кожного разу потрібно збільшувати час приготування на кілька секунд.
5. Шу Пуер можна заварювати проливами багато разів. Не бійтеся експериментувати, так ви знайдете свій власний баланс смаку та аромату напою!
🫖 Заварювання Шу Пуеру на вогні:
1. Приготуйте жаростійкий чайник для заварювання чаю та термос для приготованого напою.
2. Замочіть пуер у чашці або гайвані. Для напою приблизне співвідношення заварки і води – 1-2 г на 100 мл.
3. В жаростійкий чайник налийте воду та поставте на слабкий вогонь. Після закипання зробіть ложкою у воді воронку.
4. Засипте у неї попередньо замочену заварку і варіть приблизно 5 хвилин.
5. Залиште чай трохи охолонути та спробуйте на смак.
6. Якщо напій вам сподобається, можна зливати його в термос і чекати чаювання. Якщо чай міцний, долийте трохи кип’яченої води. Слабкому ж напою потрібно дати трохи настоятися.