Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: Китай |
Чорний постферментований Шу Пуер палацовий із 12-річною витримкою чекає, поки справжні гурмани заберуть його до своєї колекції! Його можна описати багатьма прикметниками: елітний, ароматний, аристократичний, благородний, витончений, рідкісний, особливий, насичений та багато-багато інших.
Чайні листочки світло-зеленого кольору жваво розпускаються в гірському ландшафті на висоті більше 1000 метрів! З них виходить пречудовий чай. А про те, як його виготовляють, дізнавайтеся нижче!
«Батьківщина мандаринової шкірки»
Сіньхуей із провінції Гуандун отримала таке звання через сприятливі умови для росту мандаринів. Це місце, де зливаються дві річки, оточене трьома горами – робить його найкращим районом для вирощування цитрусових.
Збір урожаю зелених мандаринів для приготування унікального виду Шу Пуер
Підготовка мандаринових шкірок до наповнення чайним листям
Витвір майстра чи природна містерія: як роблять Шу Пуер?
Звісно, це симбіоз і природи, і дбайливої праці мастаків своєї справи. Виробництво унікального напою Шу Пуер – кропіткий і захопливий процес. Спочатку чайні листочки обсмажують для видалення вологи та зупинки хімічних реакцій, що можуть відбуватися після збору. Наступним етапом є подвійна ферментація, коли листочки окислюють двічі: бродіння спочатку припиняють, а потім відновлюють для посилення аромату та смаку.
Саме Шу Пуер палацовий у мандарині виготовляють так: після процесу ферментації чайне листя наповнюють всередину стиглої мандаринової шкірки. Протягом певного часу воно вбирає яскравий аромат цитрусу. Завдяки цьому напій набуває цікавого, насиченого, багатогранного смаку з відтінками мандарину й деревини.
Наповнення підготовлених пустотілих мандаринових шкірок розсипним витриманим Шу Пуером
Цікаво, а чому «Палацовий»?
Впевнені, назва вже навіює здогадки! І ви маєте рацію – це елітний темний ферментований чай шляхетної якості, який колись був доступний тільки для імператорського двору династії Цін, куди його приносили як данину.
Сьогодні назву «Палацовий» використовують для позначення найвищої класифікації сировини, що складається з добірних чайних листочків.
Цитрусове горнятко: незвичний спосіб подачі
Зазвичай мандаринову шкірку не видаляють під час подачі. Натомість її можна порізати або обережно здавити, щоб максимально вивільнити концентрований аромат цитрусу. Після цього заварений чай переливають із наповненої мандариновою шкіркою посудини у чашку чи чайник. Такий прийом подачі не лише зберігає автентичність напою, а й увиразнює церемонію чаювання і додає їй особливого шарму.
Ну, смак цитрусів точно є! А що ще?
А ще – цей мандариновий аромат доповнює запах і смак деревини з високих гір (для більшого антуражу уявіть собі вологі тумани та весняний дощ). Земляні мотиви додають злагодженості до цієї картини, утворюючи пряний, трав'янистий фон. І нарешті – фруктові акценти наповнюють брунатний напій м'якістю й солодкуватістю. Загалом, це надзвичайно комплексний і виразний чай, здатний приголомшити багатогранністю й довершеністю.
Про корисні властивості
- Містить вітаміни С та Е, а також антиоксиданти.
- Поліпшує травлення: допомагає під час отруєнь, лікування колітів та гастритів тощо.
- Покращує пам’ять: підходить тим, хто працює мозком.
- Прискорює обмін речовин, нормалізує вагу, якщо вживати регулярно.
- Врегульовує рівень цукру в крові.
- Підтримує імунітет.
- Бадьорить: заряджає хвилею енергії, здатний знімати напругу, покращувати настрій.
- Для серця: зміцнює серцеві м’язи та укріплює стінки судин, нормалізує тиск.
- Робить кращими стан і колір шкіри, омолоджує, сповільнює процеси старіння.
- Наповнює теплом у морози, пришвидшуючи кровообіг.