Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: повіт Фен Цін, провінція Юньнань, Китай |
🍂 Дянь Хун Сун Чжень Соснові голки - це вид вишуканого китайського червоного чаю, який відомий своєю унікальною смаковою палітрою та неповторним ароматом. Цей чай отримав свою назву завдяки своїй формі: молоді чайні листочки, скручені особливим чином, нагадують соснові голочки. Його виробляють за фірмовим рецептом у повіті Фен Цін, що у провінції Юньнань. Для приготування цього напою використовують бруньку і листочок з великолистових та високорослих чайних дерев, зібраних поблизу озера Дянь Чі. На виробництві листя пров'ялюють на сонці, мнуть, щоб виділився сік, ферментують та досить щільно скручують у вигляді довгих, тонких голок, які надають чаю свою характерну форму.
🌬️ Чай Дянь Хун Сун Чжень Соснові голки вражає своєю насиченістю та складністю смаку. Суха заварка має вигляд прямих цілісних листочків темного кольору з дрібним золотистим ворсом. Колір завареного настою може бути від світло-золотистого до яскравого бурштинового, залежно від тривалості приготування. Цей чай має приємну натуральну солодкість з ледь помітною терпкістю, яка надає йому неповторного та щільного післясмаку. Також з кожним наступним ковтком можна відчути фруктові нотки, такі як слива чи вишня.Аромат Дянь Хун Сун Чжень часто порівнюють із запахом лугових квітів та літніх трав. Цей чай відмінно підходить для насолоди на самоті або в компанії, а його яскравий смак та аромат зроблять ваше чаювання особливим і незабутнім.
🍂 Червоний чай або Хун Ча – це традиційно китайська продукція, яка по рівню ферментації знаходиться між зеленим і чорним. Його назва пов’язана із кольором настою. Багряному чаю властиві бордові, каштанові та бурштинові відтінки, насичений, глибокий аромат, і терпкий смак.
В Україні червоний чай називають чорним через колір сухої заварки, однак це хибна думка. Головна відмінність червоний китайських сортів від чорних полягає у вихідній сировині, місці вирощування та технології ферментації. Ще одна важлива відмінність: у китайського червоного чаю набагато більше відтінків смаку, ніж у класичної чорної асаміки.
❤️ Корисні властивості китайського червоного чаю:
- за рахунок наявності у його складі корисних теафлавінів та теарубігінів є потужним антиоксидантом. Блокує вільні радикали, попереджує розвиток онкологічних хвороб;
- завдяки чайному кофеїну та L-теаніну чудово тонізує, бадьорить, позбавляє від стресу та розвитку депресії;
- за рахунок флавоноїдів нормалізує роботу серця, укріпляє стінки судин, допомагає знизити тиск та попереджує розвиток гіпертонії;
- позитивно впливає на травлення та весь шлунково-кишковий тракт;
- виводить токсини, знижує надмірний апетит, допомагає у схудненні;
- забезпечує організм енергією на цілий день;
- сприятливо впливає на імунітет;
- зміцнює зуби і кістки;
- покращує роботу печінки та органів кровоносної системи;
- захищає органи дихання, покращує зір.
🍵 Заварювання червоного китайського чаю проливами:
1. Підготуйте посуд. Це може бути заварювальник із жаростійкого скла, глиняний товстостінний чайник або фарфорова гайвань. Ополосніть окропом для нагрівання.
2. Фільтровану та м’яку воду доведіть до кипіння і виключіть.
3. Засипте у чайник суху заварку.
4. Залийте заварку гарячою водою і одразу ж злийте рідину. Так ви промиєте її від пилу та дрібного сміття.
5. Залийте підготовлений чай водою. Перший пролив потрібно витримати до 10 секунд і розлити напій у чашки.
6. Тривалість заварювання кожного наступного проливу може збільшуватися. В загальному це займає від 2 до 7 хвилин.
7. Кожен любитель чаю може експериментувати з кількістю, щоб отримати міцніший або, навпаки, ніжний результат.