Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: повіт Аньсі, округ Цюаньчжоу, провінція Фуцзянь, Китай. |
Чай Tieguanyin, традиційний китайський чай, належить до категорії зеленого чаю та входить до десятки найвідоміших сортів чаю в Китаї. Він походить із міста Сіпін, округу Аньсі, міста Цюаньчжоу, провінція Фуцзянь. Був відкритий у 1723-1735 роках.
Чай Тьєгуаньінь є між зеленим чаєм і чорним чаєм і належить до категорії напівферментованого чаю. Тегуаньінь має елегантний шарм, делікатний і тривалий аромат з нотками орхідеї після заварювання. Він має чистий і сильний, м’який і солодкий смак, залишаючи в роті тривалий післясмак, солодкий і медовий. Напій золотистого і яскравого забарвлення.
❤️ Корисні властивості китайського чаю Улун:
- детоксикація, перетравлення та видалення жиру;
- краса та запобігання старінню;
- втрата ваги;
- усунення ліпідів крові, зниження рівня холестерину, серцево-судинних захворювань;
- для профілактики та лікування зубів, карієсу;
- має бактерицидну та детоксикаційну дію;
- підвищує інтелект.
Tieguanyin є не тільки дорогоцінним натуральним напоєм, але також має хороші функції краси та здоров'я. Науковий аналіз і практика довели, що Tieguanyin містить високий рівень амінокислот, вітамінів, мінералів, чайних поліфенолів і алкалоїдів, а також має різноманітні поживні та лікувальні інгредієнти.
У 20 столітті вчені виявили, що в чаї є суміш флавоноїдів, яка має бактерицидну та детоксикаційну дію. Медичні дослідження показують, що неочищена комбінація катехіну Tieguanyin має сильну антиоксидантну дію та може усунути реактивні молекули кисню в клітинах, тим самим захищаючи людський організм від хвороб старіння. Anxi Tieguanyin має високий вміст селену, що може стимулювати імунні білки та антитіла, щоб протистояти хворобам і пригнічувати виникнення та розвиток ракових клітин. Британські вчені виявили, що кислотність і лужність мозкових рідин людини пов’язані з IQ.
🍵 Спосіб заварювання Улуну проливами:
1. Приготуйте посуд для заварювання. Найкраще підійде глиняний чайник або заварник із жаростійкого скла.
2. Нагрійте посуд, обдавши його кип’ятком, та витріть насухо.
3. Засипте в чайник суху заварку у розрахунку 1 чайну ложку (4-5 г) на 150 мл води.
4. Залийте заварку гарячою водою. Для світлих улунів температура рідини 60-800С, а для темних – 80-900С.
5. Перший пролив настоюйте до 15 секунд та злийте. Таким чином чай промивається від пилу та дрібного сміття.
6. Другий пролив настоюється близько 30 секунд та розливається по чашках.
7. Для кожного наступного проливу час приготування збільшується на 10-15 секунд.
8. Одна порція заварки витримує до 7 і більше проливів.
9. Стежте за тим, щоб листочки в перервах між проливами залишалися теплими, інакше вони можуть втратити частину своїх властивостей.
☕ Інші способи заварювання чаю Улун:
1. Сорти чаю Улун не можна заварювати в термосі. Під впливом тривалої температури ніжний лист розпарюється і віддає всі корисні властивості за один раз. Напій стає занадто міцним, присутня терпкість та гіркота.
2. Улун можна заварювати звичайним способом, а потім перелити готовий чай у термос. Проте не радимо кидати заварку в посуд.