Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: округ Сішуанбаньна, провінція Юньнань, Китай. |
🍂 Шу Пуер належить до класичних постферментованих чорних чаїв преміум класу, який відмінно підійде для щоденного чаювання та зустрічі у колі друзів. Завдяки 20-річній витримці, він має багатогранний, насичений смак та неповторний аромат. Цей оригінальний Шу виготовлений із якісної сировини, зібраної у гірських районах на півдні провінції Юньнань. До складу купажу увійшло ретельно відібране велике чайне листя з помірною кількістю стеблинок та певним відсотком бруньок. Сприятливий клімат і палюче сонце відіграли значну роль у формуванні кольору та неповторного аромату напою. Після завершення повного циклу ферментації, сухий чайний лист був спресований у порційні міні цеглинки, які дуже зручно брати із собою в дорогу чи на роботу.
🌬️ Цей чай подарує гурманам міцний, насичений смак з нотками вершкової карамелі та темного шоколаду. Його глибокий аромат нагадує ліс після дощу: свіжий, терпкий, із запахом деревини. Кожен ковток наповнить енергією подібно тому, як сонце сходить над горами. У напої відчувається легка, майже непомітна терпкість на кінчику язика.
❤️ Корисні властивості китайського чаю Шу Пуер:
- покращує процес травлення, допомагає при отруєннях. Також є допоміжним засобом при лікуванні колітів та гастритів;
- поліпшує пам'ять, корисний для тих, хто розумово працює;
- при регулярному вживанні нормалізується вага, прискорюється обмін речовин;
- очищує лімфу, регулює рівень цукру в крові. Підходить для вживання діабетикам;
- підтримує імунну функцію організму;
- заряджає хвилею бадьорості та енергії, здатний знімати напругу, покращувати настрій;
- зміцнює серцеві м’язи та укріпляє стінки судин, нормалізує тиск;
- завдяки вітамінам С та Е пуер є хорошим антиоксидантом. Він покращує стан і колір шкіри, омолоджує, сповільнює процеси старіння;
- прекрасно зігріває в холодну пору року, пришвидшує кровообіг.
🍵 Спосіб заварювання Шу Пуеру методом Пін Ча (проливами):
1. Посуд для заварювання ополосніть кип’ятком для нагрівання стінок.
2. Насипте потрібну кількість заварки.
3. Залийте сухий чай гарячою водою, а через 10 секунд злийте рідину. Так відбувається промивка пуеру від пилу, розкриваються всі смакові та ароматичні якості.
4. Наступний пролив заварюйте протягом 15-20 секунд. Кожного разу потрібно збільшувати час приготування на кілька секунд.
5. Шу Пуер можна заварювати проливами багато разів. Не бійтеся експериментувати, так ви знайдете свій власний баланс смаку та аромату напою!
🫖 Заварювання Шу Пуеру на вогні:
1. Приготуйте жаростійкий чайник для заварювання чаю та термос для приготованого напою.
2. Замочіть пуер у чашці або гайвані. Для напою приблизне співвідношення заварки і води – 1-2 г на 100 мл.
3. В жаростійкий чайник налийте воду та поставте на слабкий вогонь. Після закипання зробіть ложкою у воді воронку.
4. Засипте у неї попередньо замочену заварку і варіть приблизно 5 хвилин.
5. Залиште чай трохи охолонути та спробуйте на смак.
6. Якщо напій вам сподобається, можна зливати його в термос і чекати чаювання. Якщо чай міцний, долийте трохи кип’яченої води. Слабкому ж напою потрібно дати трохи настоятися.