Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: повіт Менхай, округ Сішуанбаньна, провінція Юньнань, Китай. |
Народження напою
Пуер завжди був у центрі уваги для поціновувачів чайних церемоній. Корінні жителі насолоджуються смаком цього напою вже більше століття. Чаювання здатне спонукати до роздумів і водночас створювати розслаблюючу атмосферу, налагоджує тісні зв’язки з природою та оточенням, відкриває розум. Відчувши всі переваги напою, мистецтво пити чай тепер опановують люди у всьому світі.
Увесь чай Пуер походить із провінції Юньнань, і, окрім процесу виробництва, цей напій також відрізняється тим, що він виготовлений із сорту крупнолистового дерева Камелія китайська. Цей підвид особливо підходить для виробництва Шу і добре витримується, щоб з часом набути кращого смаку.
Чайні рослини в районі Юньнань – це дерева, а не кущі, деяким з них кілька сотень років. Ці стародавні дерева, які часто зустрічаються серед лісів Юньнані з їх величезним біорізноманіттям, є найкращою сировиною для виробництва чаю Пуер. Коріння старих чайних дерев отримують цінні поживні речовини з лісової екосистеми, а чай, виготовлений з цих дерев, користується великим попитом через їх складні шари смаків. Тому готовий напій отримав назву "Король чайних дерев".
Багатовікове чайне дерево в китайській провінції Юньнань
Спосіб виробництва королівського напою
Шу Пуер – постферментований темний чай. Технології постферментації були винайдені в 1960-х роках, щоб швидше наблизитися до смаку і текстури витриманого чаю. Ранні етапи виробництва Шу є такими ж, як і виробництво будь-якого китайського чаю: збір, в'ялення, обкатування та сушіння. Після процесу сушіння, листя обприскували водою та тримали у приміщенні з температурою від 35°C до 60°C залежно від бажаного результату. При вологості та теплій температурі листя залишали для бродіння протягом 60-70 днів. Далі продукт пресували у корж, витримували і зберігали протягом шести місяців.
Гарантія щасливого чаювання в дрібницях виробництва
Чайний продукт можна зберігати та витримувати багато років (до 50 років). Перед вами партія весняного чаю 2018 року. Його збирали, ретельно сортирували та відбирали з початку лютого до кінця травня. Помічено, що аромат, солодкість і терпкість весняного урожаю найкращі. Особливість цього товару також полягає в тому, що він виготовлений із величезних чайних листів. Це дає можливість краще відчути вплив ферментації на чайне листя, і тому напій у чашці матиме унікальний смак.
Характеристика чаю та його ефект
Готовий настій має винний колір, щільну текстуру та насичений смак. На початку дегустації землистий аромат напою нагадує щось на зразок глини. Після кількох ковтків проявляються деякі класичні властивості цього виду чаю, такі як відчуття високої мінеральності у роті та м’який охолоджуючий ефект влітку і зігріваючий взимку. Але смак, який більшою мірою представляє цей Пуер – це його солодова солодкість, яку підкреслює фруктовий букет з його здатністю надавати настою м’якості та привабливості.
Чай "Король чайних дерев" люблять також за його корисний вплив на здоров’я. Напій допомагає тримати тіло та розум у гарній формі. Очищаючи організм зсередини: кров, судини, клітини, шлунково-кишковий тракт, – поступово змінюється і зовнішній вигляд, шкіра стає світлішою та починає сяяти. Чай знімає зайве психічне та розумове напруження, загострює пам’ять та мисленнєві процеси, надає життєвих сил.
Технологія приготування напою в домашніх умовах
Зазвичай чай заварюють у розрахунку 3 г на 100 мл (95°C) води на 15-30 с. Цього вистачить для кількох настоїв. Міцність регулюється індивідуально.