Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: провінція Юньнань, Китай. |
Цегла колекційного видання 7581 є одним із найвідоміших продуктів фабрики Куньмін. Високоякісну зелену сировину для нього було зібрано 2009 року в провінції Юньнань із басейну річки Ланьцанг і ферментовано згідно з традиційними методами виробництва Пуеру. Цеглину зроблено правильної форми з рівною товщиною і помірною пружністю.
Місце збору: басейн річки Ланьцанг
Вона протікає через три провінції, тому-то й має декілька назв – ще Меконг і Коу Лонг Гіанг. Загалом її басейн займає площу понад 810 600 квадратних кілометрів (а тому вона є найдовшою в Південно-Східній Азії). Основна річкова долина широка і має багато поворотів. Ланьцанг перетинає різні види рельєфу: гори висотою більше 2000 м, долини, пологі пагорби й плоскі рівнини.
З січня до лютого майже на всіх територіях поблизу водойми панує сухий сезон, а з травня починається період опадів через вплив мусону. Завдяки всім сприятливим умовам, відповідно, й землі довкола цієї великої ріки родючі і багаті на корисні речовини.
Річка Ланьцанг
Як народжується Шу Пуер?
Процес виробництва цього напою передбачає обсмажування світло-зеленого чайного листя задля зупинки різноманітних реакцій після збирання. Шу Пуер є постферментованим, адже він проходить два етапи окислення, що посилює аромат і смак майбутнього напою. Саме Шу Пуер колекційний рецепт 7581 витримано цілих 15 років!
Один із процесів виготовлення Пуеру: обсмажування | Зберігання Пуеру в приміщенні |
Детальніше про витриманий чай
Існує два види чаю залежно від віку. Їх назвали досить просто: «новий» і «старий». Перший – це той, що зібрано й оброблено того ж року, а другий – той, якому вже є 1 рік або більше. Вважають, що чим довше витримано саме чай Пуер, тим краща його якість. Для його зберігання використовують сухе, провітрюване місце без сторонніх запахів. Краще тримати чай у керамічних банках або ж глиняних горщиках, загорнувши в рисовий чи вологопоглинальний папір.
Смако-ароматичні ознаки
Колір завареного напою прозорий, із червоно-брунатними відтінками. Після заварювання відчутно чистий і насичений аромат деревини. Завдяки тривалій витримці та двоетапній ферментації смак чаю густий, міцний і з легкою гірчинкою, проте містить і солодкуваті відтінки. Окрім кори дерева можна відчути горіхові й земляні нотки. Приготований правильно, цей чай здатен принести справжнє задоволення.
Корисності Шу Пуеру
- Сприяє поліпшенню травлення та допомагає при харчових отруєннях, а також його можна використовувати як допоміжний засіб під час лікування колітів та гастритів.
- Покращує пам'ять, тому він корисний для людей, які багато працюють розумово.
- При регулярному споживанні цього чаю відбувається нормалізація ваги та прискорення обміну речовин в організмі.
- Пуер очищує лімфатичну систему та допомагає регулювати рівень цукру в крові, що робить його помічним для діабетиків.
- Підтримує імунітет.
- Заряджає організм хвилею бадьорості та енергії, а також здатний знімати напругу та покращувати настрій.
- Зміцнює серцеві м'язи, укріплює стінки судин та сприяє нормалізації тиску.
- Завдяки високому вмісту вітамінів С та Е, Пуер є хорошим антиоксидантом, який покращує стан та колір шкіри, омолоджує організм та сповільнює процеси старіння.
- Пуер чудово зігріває організм у холодну пору року, пришвидшуючи кровообіг.
Заварювання в тіподі
Завдяки конструкції, у ньому можна швидше заварювати будь-який китайський чай декілька разів проливами, і водночас досягнути ефекту повноцінної чайної церемонії.
- Помістіть у внутрішню«чашу з ситечком» дрібку чаю.
- Залийте окропом (90-95 °C). Звичайно, ліпше брати добре очищену воду.
- Закрийте кришку.
- Через 15 секунд натисність на кнопку зверху. Так вода зіллється вниз.
- Насолодіться напоєм, переливши його з тіподу в чашку.