Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: гори Іу, повіт Менла, округ Сішуанбаньна, провінція Юньнань, Китай. |
Чай зібрано в славетних лісах гір ІУ, повіту Мен Ла, провінції Юньнань і висушено під сонцем. Місцевий клімат сприяє швидкому росту листочків для майбутнього напою. Спершу вони проходять багато процесів: зав`ялення, скручування, ферментація, сушка, сортування і фасування. Саме цей Шен Пуер з ІУ – слабоферментований і пресований. Завдяки мінімальній обробці він зберігає максимальну кількість вітамінів та мікроелементів.
До чого тут коні?
Чайні плантації гір ІУ вважають найбільшими за плoщею та oбсягами виробництвa. Ця місцина є однією з тих, де з давніх-давен пролягав знаменитий чайно-кінний торгівельний шлях – тогочасний спосіб експорту. Згодом він розкинувся на багато регіонів, де кожен мав змогу посмакувати новий вид чаю.
Стародавня чайна кінська дорога Ібанг
Юньнань, Тибет і Сичуань, утворюючи цивілізацію чайного коня з найвищою місцевістю
Стародавня дорога чайних коней процвітала за часів династій Тан і Сун, процвітала за часів династій Мін і Цін, а найбільше процвітала в середині та наприкінці Другої світової війни
Великі скульптури караванів Юньнань, чайні фермери, що перевозять чайні скульптури, великі ландшафтні скульптури
Ідеальне середовище для зростання чайних дерев
Квітучі сади в горах ІУ оточені густим лісом (і, звісно, неймовірним пейзажем!). Дерева можуть виростати заввишки 16 метрів. Там часто йдуть дощі і спускаються тумани. А це ще більше живить ґрунт, який люб’язно передає рослинам силу й поживні речовини (поліфеноли, катехіни). Потужності йому додають, звичайно, й самі гори ІУ. Левова частка чайного саду розкинулася на висотах 910-1463 метрів над рівнем моря, проте найстаріші розташовано вище – понад 1000 метрів.
Мальовничий пейзаж Сішуанбаньна та гір Іу
Процес виготовлення Шу Пуеру
Чайний лист намагаються якнайшвидше обсмажити, щоб з нього пішла волога і припинилися всі хімічні реакції, які можуть відбуватися після того, як його зірвали. Щоправда, висушують листя не надто сильно, щоб більше часу дати на ферментацію. Слабоферментований чай зазвичай готують, пропускаючи етап окислення. Саме тому він зберігає свій трав'яний аромат і присмак свіжої зелені.
Ручний збір чайного листя | Підготовка сировини до ферментації |
Процес пресування чайних млинців
Не лише смак, але й користь
- Заспoкoює: привoдить до ладу нeрвову систeму.
- Має кардіoпротeктoрну силу: зaхищає сeрцевo-судинну систему від шкідливoгo впливу зoвнішньoго сeрeдoвища.
- Бадьорить: наповнює енергією впродовж усього дня, бо є сильним природним «енергетиком» і має високий вміст теїну.
- Сприяє схуднeнню: допoмагає розщeплювати склaдні жири.
- Тонізує й oсвіжає: втамовує спрaгу в літню спeку й зігріває взимку.
- Очищує: вивoдить тoксини з оргaнізму, підтримує вoдний бaланс.
- Впливaє на ротову порожнину: зміцнює зубну eмаль, усувaє запах з рота.
- Підвищує імунітeт.
Дивись. Читай. Відчувай
У крупнолистовому чаї Шен Пуер переливаються різні відтінки брунатного кольору. Тоді як у завареному вигляді – більше зеленого й жовтогарячого. Стародавні дерева гір Yì wǔ ІУ передали напою смак кори, що доповнено димовими нотками, трав’яними і фруктовими барвами.
1. Підготуйте посуд. Прогрійте його, обдаючи кип’ятком.
2. Чисту фільтровану прокип’ячену воду охолодіть.
3. Насипте в посуд потрібну кількість сухої заварки.
4. Залийте заварку гарячою водою та через 10 секунд злийте рідину. Так чай очиститься від пилу, розкриються усі його корисні та смакові властивості.
5. Заваріть пуер, витримавши 10-15 секунд та розлийте готовий напій у піали.
6. Кожного наступного проливу потрібно збільшувати тривалість заварювання на кілька секунд.