Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: гора Сігуй, район Ліньсян, округ Ліньцан, провінція Юньнань, Китай |
Насолодіться справжнім скарбом із легендарних чайних садів села Сігуй! Крупнолистовий зелений Шен Пуер зібрано ранньою весною зі столітніх дерев, що ростуть у тропічних лісах на схилах «Зеленої мангової гори».
Сігуй Манлюйшань – «Зелена мангова гора»
Місце, де вирощують Шен Пуер, назвали так через велику кількість мангових дерев. Воно розташовано на схід від Ліньцану. Біля підніжжя цього хребта — річка Меконг та переправа через неї, також звана Сігуй. Тут, у тропічному мусонному лісі, на висоті близько 850 метрів над рівнем моря, в оточенні мангових (а також камфорних, оливкових та різноманітних фікусів), ростуть численні чайні столітні дерева.
Селище Сігуй | У високих гірських хмарах і тумані місцевісць повільно прокидайся |
«Великий шовковий шлях» по-китайськи
Понад два тисячоліття тому в Піднебесній діяла головна розгалужена транспортна мережа під назвою Ча Ма Гу Дао або чайні каравани. Основними транспортувальниками були коні, через що цю систему також називали чайно-кінним шляхом. Однак іноді для перевезення вантажів залучали й пішаків-носильників.
Щоб полегшити транспортування чайного листя на великі відстані, китайці спресовували його у формі плиток чи млинців. Завдяки цій діяльності напій поширився далеко за межі Китаю. Тепер і ми маємо змогу посмакувати надбання майстрів.
Переправа коней по містку
Чайно-кінний шлях
«Повернення на захід сонця»
Таке ім’я носить гора Сігуй. А ще — селище, яке, разом із Біндао, вважають найкращим у Ліньцані з виготовлення чаю. Як же вони це роблять?
Після збору чайного листя мистці, за давніми ритуалами, піддають його обсмажуванню. Це роблять для видалення зайвої вологи та припинення усіх хімічних процесів. Однак сушіння не проводять надто інтенсивно, щоб залишити час для часткової ферментації сировини.
Слабоферментовані різновиди майбутнього напою, такі як деякі види зеленого та білого, готують, пропускаючи етап окислення чайного листя. Саме тому вони зберігають трав'янистий аромат і легкий смак зелені.
Ван Чжилян, справжній чайний фермер із села Сігуй, виготовляє чай протягом багатьох поколінь. Процес приготування чаю ручної роботи його батьків був зареєстрований як «Нематеріальна спадщина чайних навичок Сігуй Туань»
Який на смак витриманий Шен Пуер зі стародавнього дерева?
Заливаючи листя зеленого чаю гарячою водою, побачите як повільно проступає шафрановий колір. Аромат відчуєте відразу – насичений трав’яний. Не баріться і спробуйте, щоб перейнятися втішитися солодким напоєм із пряним, фруктовим, ледь терпким, квітковим смаком.
Організм скаже вам: «Дякую!»
- Поживний на вітаміни: завдяки мінімальній обробці зберігає максимальну кількість вітамінів та мікроелементів.
- Заспокоює: допомагає стишитися, приводить до ладу нервову систему.
- Помічний серцю: має кардіопротекторну силу й захищає серцево-судинну систему від шкідливого впливу зовнішнього середовища.
- Бадьорить: сильний природний «енергетик», повільно наповнює енергією впродовж усього дня.
- Для травлення: допомагає розщеплювати складні жири, сприяє схудненню, виводить токсини з організму, підтримує водний баланс.
- Освіжає й тонізує: вгамовує спрагу в спекотні літні дні та зігріває взимку.
- Для ротової порожнини: зміцнює зубну емаль, усуває запах з рота.
- Підвищує імунітет.