Кількість
|
Вартість
|
||
|
Походження: Китай |
Червоний Пуер “Золотий лист” приємно дивує не тільки цікавою формою у вигляді листя, а також неймовірним смаком та ароматом. У Китаї найпоширеніший Пуер пресований. Його можна побачити у формі дисків або коржів, цеглинок або гнізд. У цьому випадку ми представляємо його у формі маленьких листочків, окремо покритих золотим папером, що робить цю серію унікальною.
Червоний чай в серії "Золотий лист"
Чому чай червоний?
Червоний чай або Хон Ча (紅茶) здобув свою назву відтінок забарвлення настою. Також він відрізняється від інших сортів кольором окисненого листя та способом обробки.
Зараз Хон Ча один із найпопулярніших сортів. Його активно споживають у Китаї, Японії, Сінгапурі, Кореї та рідше в інших країнах світу. Однак це не завжди було так, оскільки до середини XVII століття китайці споживали лише зелений чай. Поширюватись Хон Ча почав лише з ХІХ століття. При цьому місцеві жителі його майже не вживали, а виготовляли переважно на експорт. Сьогодні червоний чай стає все більш популярним, а його виробництво невпинно працює.
Існує декілька легенд, які пояснюють виникнення червоного чаю
|
За першою, солдати під час походу використали мішки з чаєм як матраци. У результаті листя поламалося та окислилось, через що напій отримав темний колір.
|
Яка ж у нього користь?
Як і звичайний Пуер Хон Ча містить корисні для людського організму компоненти. Завдяки антиоксидантам знижується ризик багатьох захворювань, покращується робота серця та зміцнюються стінки кровоносних судин. Інші ферменти допомагають травленню, розщеплюють шкідливі жири та холестерин та найголовніше - наповнюють тіло бадьорістю.
Налаштовуємось на дегустацію
Смак червоного чаю насамперед нагадує земляний та горіховий із солодким та м’яким післясмаком. Під час заварювань вивільнюється деревинний лісовий запах, який мимохіть нагадує про Батьківщину Хон Ча. Напій, як і характерно даному сорту чаю, забарвлюється у темно-червоний та бордовий відтінки.
Заварити Червоний Пуер можна двома способами: традиційним та західним. Перший передбачає приготування у гайвані або іншому наявному автентичному посуді.
- Швидко ополосніть посуд (150 мл) гарячою водою.
- Підігрійте воду до 90°C.
- Покладіть 1 шт. Пуеру та повільно залийте водою.
- Настоюйте спершу протягом 20 секунд, а час кожних наступних заварювань збільшуйте на 5 секунд.
- Можна повторювати процес 8 разів.
Для західного способу потрібно:
- використовуйте 1 шт. Хон Ча на 200 мл;
- нагрійте воду до 90°C;
- заварюйте протягом 3 хвилин;
- можна змінювати час настоювання залежно від власних смаків.
Приємного чаювання!